Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Βα(λ)τοπέδιο Gate

Χτες η Ελλάδα έμαθε ότι δύο εισαγγελείς παραιτήθηκαν επειδή δέχτηκαν πιέσεις να μην προχωρήσουν την υπόθεση της ιεράς Μονής Βατοπεδίου στη Βουλή, καθώς υπήρξαν ενδείξεις εμπλοκής υπουργών και εκ δεξιών και εξ αριστερών και ως εκ θαύματος όλοι ανακαλύψαμε ένα σκάνδαλο.
Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι η συγκεκριμένη πρακτική δεν συνέβαινε πριν ή δεν θα συμβαίνει και στο μέλλον όσο υπάρχει ο αναχρονισμός της εμπλοκής της βουλής στα πόδια της δικαστικής εξουσίας;
Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποιος πολιτικός έλαβε "ιερό" δώρο, αυτό που μπορούμε όμως να πούμε είναι ότι είτε οι πολιτικοί μας είναι τόσο βλάκες που ένας "ο θεός να τον κάνει" καλόγερος τους έπαιξε τόμπολα, είτε ότι είναι τόσο έξυπνοι ώστε να στήσουν ένα τρομερό μαγαζάκι για να τα κονομάνε δίχως εμείς να πάρουμε χαμπάρι. Πάντως ότι και από τα δύο αν δεχτούμε ότι συμβαίνει το αποτέλεσμα είναι ίδιο το πολιτικό μας σύστημα είναι σαθρό και οι ψηφοφόροι το γουστάρουν διότι έτσι μπορούν και αυτοί να κάνουν τα δικά τους μικρά Βατοπέδια (π.χ. καταπάτηση δημόσιας γης, ρουσφετάκια με δημόσιους λειτουργούς κλπ).
Συνεπώς στην χώρα του Μακρυγιάννη και του Σολωμού η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν καταντήσει έννοιες ξεθωριασμένες μπρος στην έννοια του Ωχαδερφισμού και της πάρτης μου, η ηθική έχει αντίτιμο και δυστυχώς όχι μόνο με την ανέχεια του λαού αλλά με την υποστήριξη του.