Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Βατοπέδιο και Οικονομική Κρίση

Στην χώρα αυτή είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι είναι σημαντικό και τι όχι. Σε μια μέρα που ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών δίνει συνέντευξη τύπου με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση (λάθος κατά με που λαμβάνει τα μέτρα αλλά τα λαμβάνει) και οι αγορές κρέμονται από τα χείλη του, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει την εξεταστική επιτροπή για να κουκουλώσει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Ποια μπορεί να είναι η σκοπιμότητα πίσω από αυτό το αλαλούμ και τις γκάφες της κυβέρνησης;
Ο πρωθυπουργός θέλησε να περάσει την είδηση κάτω από το χαλί των δηλώσεων του υπουργού ώστε να μην πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Αν αυτή ήταν η πρόθεση το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό, διότι τα κανάλια ως κουτσομπολιστικές εκπομπές ασχολήθηκαν με το ελάσσων και όχι με το μείζον που ήταν τα οικονομικά μέτρα.
Ελάσσων γιατί; Πρώτον, διότι ο πρωθυπουργός με time gap αποφασίζει να κάνει κάτι που η κοινωνία ήδη το έχει προεξοφλήσει και έχει προχωρήσει πιο κάτω ζητώντας παραπομπές και ποινές. Δεύτερον, διότι ο πρωθυπουργός φάνηκε να στοχεύει στην παραγραφή των αδικημάτων θέλοντας να σώσει τον φίλο του και ίσως την κυβέρνηση του.
Ήρθε λοιπόν η στιγμή να καταλάβουν οι έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι ότι τον λαό τον ενδιαφέρουν τα σημαντικά και όχι τα ασήμαντα, γιατί για αυτά τα δεύτερα έχει ήδη πάρει την απόφαση του και τι δείχνει με την αποστροφή του στα γκάλοπ.